Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση σε Εκδήλωση: Προσφυγικός Ελληνισμός


Στις 2 Απριλίου 2012 η Περιφέρεια Β’ Τομέα Αθηνών, ο  Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών –Ρίζες, Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» συνδιοργανώνουν εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» στην Μεταμόρφωση Αττικής, επί των οδών Λητούς και Κύμης 2.
Η εκδήλωση έχει θέμα «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Από την Γενοκτονία και την Καταστροφή στην Επιβίωση και την Ανάπτυξη της Ελλάδος».
Σπουδαίοι επιστήμονες και καλλιτέχνες του ποντιακού και μικρασιατικού χώρου θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Ο κύριος Ηλίας Υφαντίδης με το τραγούδι «Πόντιοι σ’όλον τον κόσμο» θα ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι των αναμνήσεων.
Ο καταξιωμένος ηθοποιός Λάζος Τερζάς, παρουσιαστής της εκδήλωσης, θα καθοδηγεί το ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες μας.
Ο δόκτωρ Παυλίδης Αντώνης και ο καθηγητής Ουζούνογλου Νικόλαος θα μιλήσουν για τον Προσφυγικό Ελληνισμό: από την Γενοκτονία και την καταστροφή στην επιβίωση και την ανάπτυξη της Ελλάδος.
Η χορωδία από τον χορευτικό όμιλο Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας θα μας θυμίσει όμορφα τραγούδια, ενώ μέσα από την προβολή βίντεο με τίτλο «Πρόσφυγες του 1922, Σμύρνη, Αθήνα, Πειραιάς» θα μας φέρει στο νου εκείνους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.
Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών του καλλιτεχνικού τμήματος  του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος», του τμήματος Εικαστικών του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» και διαφόρων σχολείων με θέμα «Σμύρνη-Πόντος-Κωνσταντινούπολη: Γνωρίζω το παρελθόν, Ατενίζω το μέλλον» θα μάθουμε πως τα παιδιά βλέπουν την προσφυγιά και τι περιμένουν από το μέλλον. Θα ακολουθήσει βράβευση των παιδιών.
Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα μας παρουσιάσει χορούς και τραγούδια του αγαπημένου μας Πόντου.
Ο εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» θα παρουσιάσει χορούς της Ιωνίας.
Ο Χορευτικός Όμιλος Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας «Σμύρνη, Πατρίδα μου γλυκιά» θα μας θυμίσει τη πολύ γλυκιά μας και αξέχαστη Σμύρνη.
Οι γεύσεις των εδεσμάτων, που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι, θα ξυπνήσει στους παλαιότερους και θα γνωρίσει στους νεότερους γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες μας.

 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου   
www.facebook.com/efxsinospontos

***Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του δικτύου www.mikrasiatis.gr

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κάδος ανακύκλωσης μπαταριών

Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης "Ο Εύξεινος Πόντος" έχοντας οικολογική ευαισθησία, συλλέγει της μπαταρίες που μετά την χρήση τους είναι τόσο επιβλαβείς για το περιβάλλον . Για τον σκοπό αυτό έχει τοποθετηθεί κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην είσοδο του κτηρίου, όπου μπορείτε να φέρνεται τις μπαταρίες που χρησιμοποιείτε καθημερινά στις οικιακές συσκευές και τα παιχνίδια των παιδιών.