Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Υποδοχή λειψάνων Αγίας Σοφίας



       Στις 6 Αυγούστου ο Μητροπολιτικός Ναός του δήμου Μεταμόρφωσης Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος γιορτάζει, πραγματοποιώντας όπως κάθε  χρόνο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο τα «Σωτήρεια».
       Φέτος οι εορτασμοί έχουν ιδιαίτερο βάρος και αξία για τον Σύλλογο Ποντίων Μετ/σης «Ο Εύξεινος Πόντος», μια και οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το κτήριο του, που βρίσκεται επί της οδού Κώστα Βάρναλη 12. Στις 31 Ιουλίου και ώρα 19:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής των ιερών λειψάνων της νεοτέρας Οσίας της εκκλησίας μας, της Οσίας Σοφίας (από την Κλεισούρα) ποντιακής καταγωγής. Θα ακολουθήσει αγιασμός του κτηρίου και των παρευρισκομένων από τους σεβάσμιους πατέρες πρωτοστατούντος του ίδιου του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλου. Αμέσως μετά  θα γίνει μια ολιγόλεπτη αναφορά για την “Αγιότητα στον Πόντο” από τον κο Θωμά Ακριτίδη. Και στο τέλος θα γίνει πομπή μεταφοράς των λειψάνων με συνοδεία από την μπάντα του δήμου  και ένστολων πόντιων χορευτών με λύρες και νταούλια, όπου θα συνοδευόσουν μέχρι τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος όπου και θα τα εναποθέσουν για λαϊκό προσκύνημα και ευλογία μέχρι την λήξη των εκδηλώσεων στις 6 Αυγούστου.
       Θα χαρούμε να δούμε και εσάς σε αυτό το σημαντικό θρησκευτικό γεγονός του τόπου μας, που μόνο  ανάταση, κουράγιο και ελπίδα μπορεί να δώσει στις ψυχές όλων μας.  



***Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου www.facebook.com/efxsinospontos


Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι !!!
Με εκτίμηση
   Το Δ.Σ.                                         

Εκδρομή στον πόντο